Te klein, te lang….who cares!

Een biologieles in de klas van mini me heeft meer gevolgen dan de juf waarschijnlijk had voorzien. Tijdens het avondeten gaat het bij mini me nog maar om één ding: groei ik hiervan? 

Een lesje Biologie waarbij de kinderen elkaar mochten opmeten werkt een paar maanden later nog steeds door. Maar ook opmerkingen als “haar broertje is bijna even groot” zijn op het moment niet heel handig voor haar zelfvertrouwen. Het bewustzijn van haar lichaam en dan vooral haar lengte is de laatste tijd heel erg aanwezig.

Ze is niet heel groot maar zeker niet de kleinste meer van de klas. Ten tijde van de bewuste les was ze de op één na kleinste van de klas. Ai, dat vond ze niet zo leuk. En na wat vervelende opmerkingen van een klasgenoot heeft ze nog maar één missie: groeien!
Maar ja, dat gaat natuurlijk niet op commando. Inmiddels is het langer worden best wel een dingetje geworden en is mijn dochter van 8 jaar dus met haar lijf bezig. Dat was vast niet de bedoeling van dat lesje Biologie.

Het avondeten wordt aandachtig bestudeerd. Waar groei je van? En vooral, waar groei je het snelste van? Wat eten we morgen? Is dat iets waar ik snel van groei?

En ik weet het, het gaat hier niet om haar gewicht. Maar dat een meisje van 8 jaar meent over haar lichaam na te moeten denken, dat vind ik niet zo fijn.

Zelf ben ik jaren veel te mager geweest en wat vond ik dat erg. Niemand die dat begrijpt natuurlijk want heerlijk toch, je hoeft tenminste niet op dieet. Heel wat opmerkingen over anorexia heb ik moeten incasseren. Zo pijnlijk, er was helemaal niets met mij aan de hand.

Komt daar fitgirl Fajah Lourens nog even om de hoek. Zou zij in de gaten hebben wat voor invloed zij kan hebben op het (eet)gedrag van jonge meiden? Als een simpele biologieles al zulke gevolgen heeft, wat voor invloed denk je dat een rolmodel dan heeft op Tienermeiden die ook zo’n prachtig lichaam willen, super onzeker zijn en dan horen dat je dat alleen maar kunt bereiken door het eten van maximaal 1350 calorien per dag.

Haar uitspraken worden gelukkig met de grond gelijk gemaakt door heel veel mensen maar of dat die tienermeiden iets kan schelen? Ik denk het niet, Fajah heeft haar killer body toch ook zo bereikt?

5eecf72e8f038999bf49f509d6f4726d

Bij ons thuis geldt: alles met mate. Op verjaardagen mogen de kinderen los en eten we de volgende dag gewoon weer normaal. Balans is het magische woord en daarmee houden wij onszelf en onze kinderen fit en gezond. Ik mag alleen maar hopen dat wij onze kinderen hiermee een goed voorbeeld hebben gegeven dat zij zelf zullen voortzetten.

Nu zijn ze nog te jong en komen zij nog niet in aanraking met zogenaamde rolmodellen. Ik hoop echt heel erg dat zij tegen die tijd sterk genoeg in hun schoenen staan om te weten dat zij niet naar dit soort onzin hoeven te luisteren.

Laat een reactie achter

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *