Stress in de zomervakantie

Prachtig weer, blije kinderen, genieten van lange dagen op het strand, ontspannen gezichten. Yeah right. De zomervakantie zorgt voor stress bij de moeders.

Zomervakantie

Een wanhopige blik in haar ogen, druppeltjes zweet glinsteren op haar voorhoofd en bovenlip en dan ineens, een enorme brul. Een brul die vanuit haar binnenste lijkt te komen zo hard. De cassière en ik kijken elkaar verbaasd aan en ik hoor mezelf zeggen “tja, de zomervakantie….”.

Ja inderdaad, die zomervakantie. Bij ons al een week geleden begonnen en bij jou is het misschien vandaag wel zo ver.
Al weken voordat de vakantie begint, vertellen de moeders op het schoolplein elkaar dat de kinderen maar ook zijzelf zo ontzettend toe zijn aan vakantie.
Op de laatste schooldag zie ik die behoefte aan vakantie ineens omslaan in stress. Want oh jeej, de kinderen zijn zes (ja zes!) hele weken vrij. Zes weken lopen die monsters fulltime thuis om jou gek te maken, vragen ze om aandacht en heb je geen minuut rust.
Hoppa! Daar gaat je ideale plaatje van de ideale zomervakantie.

Week 1 hebben wij inmiddels redelijk overleefd. Hier en daar een uitbarsting van mijn kant. Ik heb nog even tijd nodig om in het vakantieritme te komen en de strakke planning van de schooldagen los te laten.

Nog vijf weken te gaan waarvan we twee weken weg gaan. Dat zijn dus drie weken thuis X vijf dagen die ik alleen ben met het drietal = nog maar 15 dagen te gaan. Wauw, dat valt reuze mee. I can do this!

Weg stress
Nou, eigenlijk heb ik dus helemaal geen zin om opgefokt de vakantie door te gaan. Ik heb behoefte aan ontspanning en gezelligheid. Ik dwing hier en daar wat tijd af voor mezelf en neem een slokje wijn waar nodig.
Dat mini no. 3 het ineens leuk vindt om de dag om 6 uur te beginnen neem ik maar voor lief. Terwijl hij beneden speelt en mini man en mini me nog slapen, pak ik mijn laptop en tik ik weer een nieuw blog.

De stress van het iedere dag een nieuw blog willen plaatsen laat ik de komende weken trouwens even los. Dat geeft mij meer rust en zo krijgen de kinderen ook iets meer aandacht.
Jullie zijn vast ook minder online en aan het genieten van een welverdiende vakantie. Of aan het schreeuwen in de supermarkt. Dat kan natuurlijk ook.

Fijne vakantie!

Laat een reactie achter

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *