Eindelijk…..een fotoboek!

Eindelijk, eindelijk ben ik aan de slag gegaan met die enorme hoeveelheid digitale foto’s. Zoveel werk was het nou toch eigenlijk ook weer niet. Maar het is zo makkelijk om de camera aan te sluiten, foto’s te downloaden en het daar vervolgens bij te laten. 

Fotofabriek

Ik loop echt jaren achter met het maken van fotoboeken. Maar inmiddels heb ik de smaak te pakken. Ik ben al een eind op weg om alle foto’s te sorteren en mislukte foto’s te verwijderen.
Voor mini no. 3  ben ik aan de slag gegaan met een fotoboek over het jaar 2016. Ik vind altijd alle foto’s helemaal geweldig maar hoe vaker ik kijk, hoe meer foto’s ik toch niet opneem. Alleen de echt mooie foto’s en die met bijzondere herinneringen blijven over. Zo wordt het een fijn compact album met de mooiste momenten van het jaar.

Ik ging aan de slag bij Fotofabriek en heb gekozen voor een hardcover fotoboek. Die is iets beter bestand tegen de grijpgrage handjes van mini no. 3. Omdat ik vooral veel staande foto’s maak, is een staand album in A4 formaat wel heel handig. Zo komen de foto’s het mooiste uit. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden dus ga jij liever voor een vierkant fotoboek dan kan dat uiteraard ook.

Voordat je aan de slag gaat, moet je eerste even de software van Fotofabriek downloaden. Dat is zo gepiept en daarna kun je direct aan de slag. Als je zorgt dat jouw favoriete foto’s in één map zijn opgeslagen dan importeer je de foto’s heel makkelijk. Ik vind het vooral heel handig dat je ze in de software op datum kunt laten sorteren. Dat scheelt een hoop gezoek als je de foto’s op chronologische volgorde in je boek wilt plaatsen.

Het fotoboek kun je helemaal invullen zoals je dat zelf het liefste hebt. Geen zin of tijd om er zelf over na te denken? Dan laat je de software het boek zelf vullen met de door jouw gekozen foto’s. Ik heb voor alle pagina’s steeds een sjabloon gekozen die het beste bij de foto’s paste.

Zo was iets waar ik steeds tegenaan hikte eigenlijk zo gebeurd. Na je bestelling wordt je op de hoogte gehouden van hoe het met jouw fotoboek gaat. Zo krijg je een filmpje waarop te zien is hoe de omslag wordt geprint. Super leuk om te zien!

Mini no. 3 vindt het helemaal geweldig om zichzelf terug te kunnen zien. Zeg nou zelf, dat is toch echt een stuk leuker dan op mijn telefoon of laptop. En mini man en mini me vragen nu ook om een eigen album. Extra motivatie om het bijhouden van de fotoboeken nu echt vol te gaan houden!

Fotofabriek

FotofabriekFotofabriekLoop jij ook zo enorm achter met het maken van fotoboeken? Niet twijfelen, gewoon doen! Zo zonde als die mooie foto’s alleen maar op je computer staan. Op de site van Fotofabriek kun je precies zien wat de mogelijkheden zijn.

Laat een reactie achter

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *