Dag speen!?

Denk je bij je derde kind het wiel wel uitgevonden te hebben, helaas. Mini no. 3 is verslaafd aan zijn speen en dat terwijl ik na mini me heb gezegd dat ik nooit meer aan een speen zou beginnen. Hoe kom ik er vanaf?

Hoe kom je af van de speen?

Toen mini me werd geboren, wist ik eigenlijk niet beter dan dat een speen bij een baby hoorde. Wat had ik daar spijt van! Ze werd alleen maar rustig met speen en elke nacht was een drama om ze steeds haar speen kwijt was. Dat zouden we bij de tweede wel anders doen! Mini man kreeg ook een speen maar alleen als hij ging slapen. Toen hij drie maanden was, haalde ik de speen weg en heeft hij er nooit meer behoefte aan gehad. Perfect! Natuurlijk zouden we dit ook bij mini no. 3  zo doen. Maar helaas, hij huilde heel veel het eerste half jaar, had veel last van zijn buikje en die speen was echt mijn redmiddel.

Daar sta ik dan weer op het schoolplein met een krijsend kind. Hij is boos en overstuur en laat dat heel duidelijk merken. Ik ben heel goed geworden in negeren maar hij heeft doorzettingsvermogen (en volume!). En niet zo’n beetje ook want dat gebrul houdt hij gerust een uur vol. Heel positief hoor voor later tijdens zijn studie en carrière maar nu branden de ogen van andere ouders in mijn rug  en uiteindelijk komt toch die speen tevoorschijn. Het enige middel om hem rustig te krijgen. Inmiddels staat het zweet op mijn rug.

We waren er bijna vanaf want de regel was heel duidelijk. De speen is alleen voor in bed. En dat ging super goed. Maar toen begon hij op de peuterspeelzaal. Wat een drama! Het kind totaal van slag en in een keer last van verlatingsangst. Niet alleen op de dagen van de peuterspeelzaal maar continu. Als hij zich aan mij kon vastmaken dan had hij dat waarschijnlijk gedaan. En ongemerkt zit die speen steeds vaker in zijn mond.

Gaan we ook nog eens een keer verhuizen. Papa en mama hebben het druk, druk, druk en hij wordt alleen maar hangeriger. Wil niets anders dan televisie kijken met zijn speen, boodschappen doen met speen, buitenspelen met speen. Aaaarrrghhh….we zijn weer terug bij af!

Na de vakantie, echt…dan gaat hij weg. Ik durf het vliegtuig niet in zonder ;-).

Tot welke leeftijd had jouw kindje een speen en op welke manier heb jij dit afgebouwd?

Hoe kom je van de speen af?

T-shirt & speenkoord: Bebi Amsterdam

Bloomer: Kleine Baasjes


Laat een reactie achter

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *